11 mar Ratarstvo, Zaštita bilja ZAŠTITA PŠENICE 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari Ako se na vreme ne reaguje, pšenica zaražena fitopatogenim gljivama može u velikoj meri da umanji prinos. U našim klimatskim uslovim...Nastavi čitanje
26 feb Govedarstvo, Stočarstvo, Svinjarstvo NEGA PAPAKA 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari Kod životinja noge i papci, kopita ili šape, jedan su od najvažnijih delova tela. S obzirom na specifičnu funkciju i ulogu u celom org...Nastavi čitanje
16 feb Ratarstvo, Zaštita bilja PRIHRANA STRNIH ŽITA 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari U proizvodnji strnih žita prihranjivanje je jedna od najvažnijih agrotehničkih kojom je potrebno obezbediti dovoljnu količinu azota b...Nastavi čitanje
13 feb Ratarstvo KAN, AN, UREA, NPK 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari KAN - 27 sadržaj azota 27 %, sadržaj MgO 4,5 - 5,5 %, sadržaj CaO 6,5 - 8,5 %, Kalcijum amonijum nitrat. Pogodno za prihranu...Nastavi čitanje
03 feb Ratarstvo, Zaštita bilja N-MIN ANALIZA ZEMLJIŠTA (sadržaj azota u zemljištu) 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari U biljnoj proizvodnji prihranjivanje je jedna od najvažnijih agrotehničkih mera kojom je potrebno obezbediti dovoljnu količinu azota b...Nastavi čitanje
14 jan Stočarstvo MANGULICA 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari U periodu od XIX veka sve do pedesetih godina prošlog veka u Vojvodini i Mađarskoj zbg svoje skromnosti i izuzetne otpornosti...Nastavi čitanje
14 jan Stočarstvo Soljenje i salamurenje mesa 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari Tradicionalni svinjokolj u Srbiji je u punom jeku. Mnogi su već pripremili meso na svoj način i stavili da se suši, ali za one koji t...Nastavi čitanje
29 dec Uncategorized PROIZVODI OD MESA (SVINJOKOLJ) 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari Tokom novebra i decembra meseca, širom Srbije u toku je godišnji trаdicionаlni običаj klаnjа svinjа tj. svinjokolj koji rаširen u mno...Nastavi čitanje
23 dec Stočarstvo TRIHINELOZA 20 maja, 2022 Od admin 0 komentari Trihineloza je parazitarna bolest koju izaziva Trichinella spiralis. Javlja se nakon jedenja nedovoljno kuvanog ili pečenog mesa, naj...Nastavi čitanje